yhdistys@lsft.fi

Lantionpohjan fysioterapia jatko 1, yhteistyössä PELVICUS

pe 16.- la 17.9.2022 klo 8:30–16:00

Steniuksenkatu 2, 26100 Rauma / Rauman terveyskeskus / Lääkinnällisen kuntoutuksen tilat

Kuvaus koulutuksesta:

Osallistujalla on jo jonkin verran kokemusta käytännön työstä lantionpohjan kuntoutuksen parissa, ainakin ohjauksen ja neuvonnan osalta.

Oppimistavoitteet:

Koulutuksessa osallistuja syventää osaamistaan tavoitteenaan hallita tavanomaisimmat fysioterapeuttisen tutkimisen ja kuntouttamisen menetelmät lantionpohjaa koskien.

Koulutuksen sisältö:

Koulutuksessa syvennytään lantionpohjan fysioterapiaan perusosiolla jo opittuja taitoja hyödyntäen. Aiheina mm: lantionpohjan manuaalinen tutkiminen ja käsittelymenetelmät, EMG:n hyödyntäminen tutkimisessa ja biopalauteharjoittelussa, sähköstimulaatio, lantionpohja ja keskivartalo – hallinta ja kuntoutus, ultraäänen käyttö biopalautemenetelmänä ja lantionpohjan toiminnan havainnollistajana. Huomioithan, että harjoittelemme tutkimista ja eri hoitomenetelmiä toinen toisillamme. Raskaana olevat voivat osallistua koulutukseen. Ultraääni ei kontraindisoidu ja EMG – mittaukset voi tehdä vaginaalisesti (15 rv jälkeen), mikäli tutkittavan kohdunkaulalla ja –suulla ei ole tapahtunut kypsymistä. Manuaalista tutkimista ja hoitomenetelmiä ei heidän kohdalla toteuteta, jotta kohdunsuu ei rasittuisi.

Vaatetus ja muuta muistettavaa:

Joustavat, helposti riisuttavat vaatteet. Pidempi paita tai hame voi tuoda lisämukavuutta. Mukaan kylpypyyhe, jota voi tarvittaessa pitää alustana tai kietoa vyötärölle peitteeksi. Hankithan itsellesi jo valmiiksi Intravaginaalisen tai – anaalisen elektrodin. Esim. Physio Pirkko Metsolalta. Tuotemerkkejä mm Periform tai Anuform. Kuukautisten aikana voi osallistua, esim. WET – tamponi (Beppy, Soft) voi mahdollistaa manuaalisesti tutkittavana olemisen. Virtsatie- ja muut lantionpohjan alueen infektiot ovat kontraindikaatioita kaikissa edellä mainituissa menetelmissä.

Koulutukseen liittyvvä ennakkotehtävä:

Perehdytään aiheisiin ennakkoon valintaperusteisella, lyhyellä kirjallisella tehtävällä. Palautus kouluttajalle. Tehtävä jaetaan ilmoittautumisen yhteydessä. Kooste koulutuksen materiaalista toimitetaan ennen koulutusta sähköisesti ilmoittautumisen yhteydessä annettuun s. postiin.

Lisätietoja paikasta:

Steniuksenkatu 2, 26100 Rauma/ Rauman terveyskeskus/ Lääkinnällisen kuntoutuksen tilat. Tarkemmat ohjeet saapumisesta lähetetään osallistujille myöhemmin. Terveyskeskus sijaitsee kätevästi kävelymatkan (5 min) päässä Vanhasta Raumasta, mikäli miettii mahdollista majoitusta.

Muuta:

Lounas on omakustanteinen. LSFT tarjoaa kahvit päivän aikana.

Ilmoittautuminen aukeaa ma 6.6. klo 8:00

Kouluttaja(t):

ft YAMK AMO Valpuri Seikkula ft
YAMK koul. seksuaalineuvoja Mari Camut

Hinta:

400€

Osallistujamäärä:

läsnä enintään 22

Yhteyshenkilö:

Heidi Niemi / heidi.niemi@lsft.fi

Ilmoittautuminen aukeaa ma 6.6. klo 8:00