yhdistys@lsft.fi

Neurodynamiikan peruskurssi

pe-la 30-31.8.2024, klo. 9 - 16

Turun AMK, ICT-talo, Joukahaisenkatu 3, luokka b 2040

Kuvaus koulutuksesta:

Kirjallisuuden mukaan hermostolla on yhdessä immuunijärjestelmän kanssa tärkeä rooli oppimisessa, liikkeessä ja sensitiivisyydessä. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että hermokudoksen kiputilojen kuten hermopinteiden arvioinnissa ja hoidossa tulisi huomioida nämä molemmat järjestelmät.

Neurodynamiikan peruskurssilla tarkoituksena on yhdistää viimeisin tutkimustieto neurodynamiikasta ja neuroimmuunitieteestä, sekä tarjota käytännönläheisesti välineitä niiden potilaiden tunnistamiseen, jotka hyötyvät neuraalikudoksen mobilisoinnista. Lisäksi kurssilla harjoitellaan neuraalikudoksen tutkimisen ja hoidon taitoja.

Oppimistavoitteet:

– Yhdistää neuroanatomian, -dynamiikan, -immunologian ja -patobiologian perustietoa sekä pohtia näiden tietojen merkitystä käytännön asiakastyössä.
– Tunnistaa haastattelun ja kliinisen tutkimisen perusteella neuraalikudoksen toimintahäiriöitä tuki- ja liikuntaelinten kiputiloissa.
– Soveltaa neuropaattisen kivun ja neurodynamiikan tutkimus- ja hoitokeinoja hermoston erilaisissa akuuteissa ja kroonisissa kiputiloissa.
– Syventää ymmärrystä erilaisista hermoston oirekuvista kuten hermojuuriongelmista ja perifeerisistä hermopinteistä.

Muuta:

Koulutukseen voivat osallistua myös viimeisen lukuvuoden opiskelijat! Hinta -20%

Omakustanteinen lounas.

Kahvi ja teetarjoilu syötävineen yhdistyksen puolesta.

ma 6.5. klo. 7:00

Kouluttaja(t):

Ft OMT Niklas Särkilahti

Hinta:

220 € / loppuvaiheen opiskelija 176 €

Osallistujamäärä:

20

Yhteyshenkilö:

Noora Rautionmaa (noora.rautionmaa@lsft.fi)

ma 6.5. klo. 7:00